top of page

Κίνητρο και Πρόκληση

Κίνητρο και Πρόκληση

Υρώ Ακριβίδη, Fitness Professional, Certified Yoga Instructor E-RYT, RCYT, YACEP

Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθείτε από την καρέκλα του γραφείου σας;

Οι υποχρεώσεις της καθημερινή ζωής συνεχώς και αυξάνονται.

 

Οι υποχρεώσεις είναι και όλο και περισσότερες όταν ένας άνθρωπος εργάζεται, ποσό δε μάλλον όταν τον περιμένει στο σπίτι και μια οικογένεια.

 

Ο περιορισμένος χρόνο λοιπόν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο της καθημερινότητας όπου συνοδεύεται πάντα με άγχος.

 

Τρέχουμε  όλη τη μέρα για να προλάβουμε «κάτι» και στην ουσία χάνουμε τον εαυτό μας.

 

Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που έπρεπε να φροντίζουμε πρώτα απ’ όλα είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, αν δεν είμαστε εμείς καλά, αν το σώμα μας δεν είναι δυνατό, αν η ψυχή μας δεν είναι ήρεμη και το μυαλό μας καθαρό, τότε πως θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τα υπόλοιπα;

 

Η καθιστική εργασία δημιουργεί πολλά προβλήματα στον εργαζόμενο, από την κακή στάση του σώματος οι περισσότεροι υπάλληλοι γραφείου αντιμετωπίζουν πόνους σε αυχένα, ωμοπλάτες, ώμους και μέση.

 

Επιπλέον, πόδια πρήζονται από το μόνο κρέμασμα όπου δεν γίνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος.

 

…Το σώμα μπλοκάρει και κλειδώνει…

 

Η λάθος στάση του σώματος μας, μας γίνεται βίωμα και την θεωρούμε σωστή.

 

Όλο το άγχος μας και η πίεση συσσωρεύεται στον αυχένα, και όταν αυτό γίνει χρόνιο εκτός από τους πόνους στα άνω άκρα εμφανίζονται και πονοκέφαλοι.

 

Καλό θα ήταν να υπάρχει λίγη κίνηση στη ζωή σας, να βρείτε έναν τρόπο ώστε να αφήνετε την ένταση των προβλημάτων μακριά από το σώμα σας.

 

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης σύμφωνα με τις επιθυμίες σας και την προσωπικότητά σας, θα μπορούσε να αλλάξει ευχάριστα την καθημερινότητά σας.

 

Να απομακρύνετε την ένταση και να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας.

 

Δεν χρειάζεται να πέσετε κατευθείαν στα βαθιά.

 

Ένα εικοσάλεπτο περπάτημα είναι μια καλή αρχή για να αλλάξετε τρόπο ζωής.

 

Το μυστικό είναι να μην το αναβάλλετε για την επόμενη μέρα, αν το αποφασίσετε όσο κουρασμένοι και να είστε τις πρώτες δεκαπέντε μέρες θα πρέπει να το δείτε ως μια μορφή υποχρέωσης προς το εαυτό σας.

 

Γιατί συνήθως ότι είναι για εμάς το παραμελούμε και έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 

Όπως έχει πει και ο H. Jackson Brown, Jr. «Ποτέ μην λες ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο. Έχεις ακριβώς τον ίδιο αριθμό ωρών ανά ημέρα που διέθεταν ο Παστέρ, ο Μιχαήλ Άγγελος, η Μητέρα Τερέζα, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Τόμας Τζέφερσον και ο Αϊνστάιν».

 

Αν περάσετε το διάστημα των δυο εβδομάδων όπου θα το έχετε εντάξει στην καθημερινότητά σας θα δείτε πόσο ωφέλιμο και απαραίτητα θα σας γίνει.

 

Οι αντοχές σας θα έχουν αυξηθεί καθώς και η ζωτικότητα και ενέργεια σας, οι πόνοι θα έχουν φύγει, το μυαλό σας θα έχει ηρεμήσει.

 

Τότε από μόνοι σας θα αυξήσετε την διάρκεια του περιπάτους, θα αυξήσετε την ένταση ή θα αναζητήσετε άλλες μορφές άσκησης.

 

Να θυμάστε ότι τα περισσότερα πράγματα από αυτά που θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν τα προσπαθούμε ποτέ!

 

Η ζωή είναι στα χέρια μας και μπορούμε να την αλλάξουμε, το σώμα μας είναι όχημα μας που μας ταξιδεύει σε αυτή τη ζωή και οφείλουμε να το φροντίζουμε.

Κίνητρο και Πρόκληση
Gift Wrapped
Gift Wrapped
bottom of page