top of page

Απώλεια βάρους … επέλεξε την σωστή στρατηγική!

Απώλεια βάρους … επέλεξε την σωστή στρατηγική!

Υρώ Ακριβίδη, Fitness Professional, Certified Yoga Instructor E-RYT, RCYT, YACEP

Απώλεια βάρους, γρήγορο αδυνάτισμα

Τελείωσαν οι γιορτές και εκτός από ωραίες αναμνήσεις, ξεκούραση και ωραίο φαγητό, μας άφησαν και κάποια … περιττά κιλά. Δεν πειράζει όμως, καθώς με την πίεση της χρονιάς που μας πέρασε, είχαμε όλοι ανάγκη από ένα διάλλειμα και μερικές στιγμές ανεμελιάς.

Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν για να αγχώνεστε καθώς με λίγη άσκηση και προσοχή στη διατροφή σύντομα θα επιστρέψετε στα επιθυμητά επίπεδα.


- Βάλτε την γυμναστική στο πρόγραμμα σας. Δεν χρειάζεται ξαφνικά να γυμνάζεστε καθημερινά, αλλά προσπαθήστε να κρατάτε μια σταθερή συχνότητα. Για παράδειγμα, μην κάνετε μια εβδομάδα καθημερινά προπόνηση και την επόμενη καθόλου. Προτιμήστε 2-3 φορές την εβδομάδα και κρατήστε αυτό το μοτίβο για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται.

- Επιλέξτε προγράμματα υψηλής έντασης ή προγράμματα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Για παράδειγμα το TABATA θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος, ενώ η Detox Yoga - που θα αναλύσουμε παρακάτω - θα σας βοηθήσει στην αποτοξίνωση.

- Ξεκινήστε μια προσεχτική διατροφή. Προσπαθήστε να θέσετε εφικτούς στόχους. Οργανώστε το πρόγραμμα διατροφής σας και επιλέξτε μικρά και συχνά γεύματα, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά και αρκετές πράσινες σαλάτες. Μειώστε την κατανάλωση γλυκών. Για ένα προσαρμοσμένο στα μέτρα σας πλάνο διατροφής μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Yoga Detox - Αποτοξίνωση: λέξη κλειδί για την διατροφική μας υγεία. Η συσσώρευση στον οργανισμό βλαβερών για την υγεία ουσιών ονομάζεται τοξίνωση. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται κυρίως στο λιπώδη ιστό μας, αλλά είναι παρούσες σε όλους τους ιστούς. Το σώμα μας, για να απαλλαγεί από αυτές, αποτοξινώνεται διαρκώς μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα (κυρίως το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα) και τους μηχανισμούς που διαθέτει. Η μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης τροφών και αλκοόλ μπορούν να μας δημιουργήσουν πρηξίματα και δυσλειτουργίες στο πεπτικό σύστημα.


Το Yoga Detox αποτελεί ένα μοναδικό πρόγραμμα με συνδυασμό από Asanas που σκοπό έχουν την εφίδρωση, την αποβολή τοξινών και τη μάλαξη των ζωτικών οργάνων ώστε να αυξήσουμε την κυκλοφορία του αίματος στα σπλαχνικά όργανα, να ενεργοποιήσουμε τις λέμφους και τον μεταβολισμό.


Tabata ο εχθρός του λίπους!

Μια προπόνηση σε έντονους ρυθμούς ή αλλιώς ένα περιεκτικό πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης, όπου περίοδοι έντονης άσκησης εναλλάσσονται με σύντομες περιόδους ανάπαυσης.

Με το Τabata επιτυγχάνεται:

-  Καύση περισσότερου λίπους σε μικρό χρονικό διάστημα

-  Eνίσχυση του μεταβολισμού

-  Βελτίωση της αναερόβια ικανότητας

-  Αύξηση της μυϊκής αντοχής


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων και να ξεκινήσετε άμεσα. Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν.

Απώλεια βάρους … επέλεξε την σωστή στρατηγική!
Gift Wrapped
Gift Wrapped
bottom of page