top of page

My Items

Δυναμικά Προγράμματα

Group Personal

Group Personal 

Στοχευμένη και εντατική προπόνηση μίας ώρας αερόβιου, ενδυνάμωσης, σύσφιξης και γράμμωσης σε μικρές ομάδες των  5 ατόμων. Ατομικά εξειδικευμένα προγράμματα ανάλογα τον στόχο και τις ανάγκες σου! Μέσω του group personal μπορείς να αναπτύξεις και να βελτιώσεις  τις παραμέτρους της φυσικής σου κατάστασης, έτσι ώστε να αλλάξει ριζικά η καθημερινότητα σου. Επιπλέον θα αυξήσεις την μυϊκή αντοχή και δύναμη, θα βελτιώσεις την ισορροπία σου και θα διορθώσεις την στάση του σώματος σου. 


Μία φορά τον μήνα γίνεται λιπομέτρηση για να βλέπουμε την βελτίωση και που έχουμε ανάγκη να εστιάσουμε.

Cross Training

Cross Training 

Το Cross Training ειναι μια σύνθετη προπόνηση υψηλής έντασης που συνδυάζει γρήγορη εναλλαγή αερόβιων και αναερόβιων ασκήσεων. Με την συγκεκριμένη προπόνηση επιτυγχάνουμε την άσκηση όλων των μυικών ομάδων του σώματος με τη συμμετοχή του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Μια προπόνηση cross training περιλαμβάνει 45 λεπτά ενός έντονου προγράμματος με ποικιλία ασκήσεων σε όλο το σώμα. Η προπόνηση μπορεί να εκτελεστέι με την μέθοδο A.M.R.A.P. ,την μέθοδο W.O.D. , με το R.F.T, τα E.M.O.M και το 21-15-9. Παρακάτω θα δούμε τι είναι αναλυτικά το καθέ ένα.

W.O.D. (workout of the day): είναι το σύνολο των ασκήσεων που θα χρησιμοποιήσει ο προπονητής σας την οποιαδήποτε ημέρα προπόνησης.

As Many Rounds As Possible (AMRAP): Όταν εκτελείτε ασκήσεις σε AMRAP  ρυθμό, συμπληρώνετε όσους περισσότερους κύκλους ασκήσεων (συγκεκριμένων επαναλήψεων) μπορείτε μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σημείωση: AMRAP μπορεί επίσης να σημαίνει “όσες το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις” (as many reps as possible).

R.F.T. είναι η συντομογραφία της πρότασης ROUNDS FOR TIME. Στα R.F.T WODs, ο χρόνος εξαρτάται καθαρά από εσένα. Όσο πιο γρήγορα καταφέρεις να ολοκληρώσεις τους προκαθορισμένους γύρους που λέει το πρόγραμμα τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσεις.

Το Emom: είναι η συντομογραφία της πρότασης EVERY MINUTE ON THE MINUTE. Στα Emom προγράμματα η δομή των ασκήσεων και του χρόνου είναι προκαθορισμένα. Έχεις να εκτελέσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων από τις ασκήσεις που θα σου ζητηθούν, για κάθε λεπτό που περνάει, ενώ ο χρόνος τρέχει. Αν υπάρχει ταχύτητα στην εκτέλεση των ασκήσεων, τα υπολειπόμενα δευτερόλεπτα μέχρι να αλλάξει το λεπτό είναι το διάλειμμα σου.

Το 21-15-9:είναι ένα πολύ δημοφιλές επαναλαμβανόμενο μοτίβο προπόνησης στο Cross Οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται είναι προκαθορισμένες από τον προπονητή. Στον πρώτο γύρο εκτελείς τις ασκήσεις για 21 επαναλήψεις χωρίς διάλειμμα ενδιάμεσα, αμέσως μετά όλες τις ασκήσεις για 15 επαναλήψεις και τέλος για 9. Συνολικά δηλαδή, έχεις εκτελέσει 45 επαναλήψεις για κάθε άσκηση.

ΟΦΕΛΗ

Το Cross-training ενσωματώνει μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων που προέρχονται από τον αθλητισμό αλλά και την καθημερινότητα. Φωτιά στον μεταβολισμό: Υπολογίζεται ότι στη διάρκεια μιας προπόνησης διάρκειας 45΄ οι καύσεις μπορούν να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 250 θερμίδες για ένα άτομο 70 κιλών. Ωστόσο, το μεγάλο όφελος από αυτό το είδος προπόνησης είναι ότι οι καύσεις συνεχίζονται και μετά το πέρας του προγράμματος. Πρόκειται για το λεγόμενο «afterburn» ή «μετακαύσεις». Με άλλα λόγια, υπολογίζεται ότι για τα επόμενα 10-15΄ καίμε έως και 100 ακόμα θερμίδες, ενώ για τις επόμενες ώρες καίμε επιπλέον 15 θερμίδες ανά ώρα (το «afterburn» είναι ανάλογο της διάρκειας της άσκησης και κυρίως της έντασής της και μπορεί να επεκταθεί χρονικά από 1 έως 48 ώρες).

  1. Βελτίωση της      δύναμης

  2. Βελτίωση της      αντοχής

  3. Τονώνει όλο      το μυικο σύστημα

  4. Μείωση      κινδύνου τραυματισμών

  5. Ρύθμιση του      μεταβολισμού

X-PERIENCE

X-Perience 

To X-Perience χρησιμοποιεί την μέθοδο της λειτουργικής προπόνησης. Τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει μία λειτουργική προπόνηση είναι μία απομίμηση των βασικών ανθρώπινών κινήσεων. Στην ουσία στηριζόμαστε σε βασικά κινητικά πρότυπα ασκήσεις δηλαδή όπως είναι τα καθίσματα, οι προβολές, οι έλξεις, οι πιέσεις, οι μετατοπίσεις, οι περιστροφικές κινήσεις, άρσεις και μετακινήσεις αντικειμένων, δυναμικές ρίψεις ή χτυπήματα. Για τον λόγο αυτό στο X-perienceχρησιμοποιείται το βάρος του σώματος αλλά και εξωτερικός εξοπλισμός όπως είναι οι ιμάντες, το battle rope, τα kettlebells, bosu, bungee speed, βάρη κ.α. και ο ασκούμενος προσπαθεί να κάνει όσες επαναλήψεις μπορεί μέσα σε ένα λεπτό σε κάθε άσκηση

Ποια είναι τα οφέλη του Χ-PERIENCE και ποιος ο στόχος του;

Τα οφέλη του X-perienceείναι ότι μπορούμε να βελτιώσουμε όχι μόνο τη μυϊκή δύναμη, αλλά και την ευκινησία μας, την ταχύτητα αντίδρασης, την ισορροπία, την αντοχή κ αυτό γιατί για να χαρακτηρίσουμε μια άσκηση ως λειτουργική θα πρέπει να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις όπως να βελτιώνει τη νευρομυϊκή συναρμογή, να εκτελείται σε όλο το εύρος κίνησης, να εξασφαλίζει την ισορροπία στην ανάπτυξη δύναμης μεταξύ ανταγωνιστών και πρωταγωνιστών μυών και να ενεργοποιεί τους σταθεροποιητικούς μύες. Στόχος λοιπόν του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προετοιμάσει ή να βελτιώσει το σώμα να ανταποκρίνεται καλυτέρα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό το είδος προπόνησης βελτιώνει τη ποιότητα ζωής, τη φυσική μας κατάσταση, χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους, ακόμα και ως μέσο αποκατάστασης τραυματισμών.

· Βελτίωση μυϊκής δύναμης

· Ευκινησία

· Ταχύτητα αντίδρασης

· Ισορροπία

· Αντοχή

· Απώλεια βάρους

· Αποκατάσταση τραυματισμών

· Ενεργοποίηση μεταβολισμού

bottom of page